Huishoudelijke hulp en begeleiding van Roebia

In het nieuwe jaar kunt u weer bij Roebia terecht voor begeleiding en huishoudelijk hulp.

 

Door de ontwikkelingen in het voorjaar van 2016 was dit enige tijd niet mogelijk. Roebia heeft zich er hard voor gemaakt dit weer te verzorgen voor haar cliënten.

 

Begeleiding

Begeleiding thuis helpt en ondersteunt u, wanneer u weer een zelfstandig en geregeld bestaan wilt leiden. De begeleider komt bij u langs om ondersteuning te bieden bij het verwerken van de gevolgen van uw ziektebeeld, een handicap, of bij het verlies van een dierbare. Onze ondersteunende begeleiding is gericht op het bevorderen of behouden van zelfredzaamheid of bevordering van integratie in de samenleving. Denk hierbij aan helpen bij de maaltijden e.d.

 

Huishoudelijke Hulp

Huishoudelijke hulp is letterlijk hulp bij het huishouden en niet te verwarren met een werkster. De huishoudelijke werkzaamheden die de Roebia medewerker voor u of samen met u kan uitvoeren zijn bijvoorbeeld stof afnemen, stofzuigen, ramen wassen, keuken, badkamer of toilet schoonmaken en kleding wassen of strijken. Dezen kunnen wekelijks of periodiek zijn.

 

Aanvragen

Begeleiding kunt u via Roebia zelf aanvragen. Uw zorgverlener kan u hierbij helpen. U kunt Huishoudelijke Hulp aanvragen via het Zorgloket van uw gemeente. Als u Roebia Zorg als voorkeuraanbieder opgeeft, ontvangen wij van de gemeente hierover bericht en pakken wij uw aanvraag op.

 

Wilt u meer weten of van deze diensten gebruik maken? Neem dan contact met ons op of vraag het aan uw zorgverlener. Wij helpen u graag!

 

Comments are closed.